Litoral

“Era un deliri de color posat sobre la barreja inversemblant de cubicacions urbanes, de parets de pedra antiga, de roba posada a assecar, d’arbres de color de sal i pebre. Tot això afegit a l’olor de la mar, al gust de peix salat que l’aire portava, al formigueig de la gent, al dibuixat desordre de les barques, presentava un aspecte d’una impressionant vivacitat. Tot és pueril i saborós, una mica bàrbar, directe, cobert de sal i d’olors de fruits de mar, d’una presència exacerbada, violenta.”

Josep Pla, Contraban

*Apunt de supervivència: incapaços d’escriure com ho feia Pla, és quasi una obligació moral gaudir d’allò que només ell va saber descriure fent justícia a la bellesa que li era pròpia: les nostres costes i els seus racons.

Jf

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s