La desigualtat en el món de les oportunitats

En el seu –no sempre precís en l’anàlisi i gairebé sempre excessiu en les conclusions– Leo Strauss and the American Right, Shadia Drury planteja la següent reflexió:

“Inequality is much harder to bear in a liberal democracy because one has only oneself and one’s inadequacies to blame for one’s poor social standing. […] The more we believe that liberalism has been actualized, the more we believe that our society provides us with equality of opportunity, the more we believe that there is a fair starting gate for all, the more difficult is to deal with the fact of inequality. Of course, it could be argued that liberalism is bogus, and that the ideal of equality of opportunity has not or cannot be attained, or that it can only be partially realized. For the most part, liberal society is painfully aware of this, and therefore invents schemes by which the conditions that justify inequality can be actualized.”

Drury, S. Leo Strauss and the American Right, p. 164.

Sembla ser que la realització més o menys efectiva de la igualtat d’oportunitats posaria de manifest quelcom que Drury no explicita i que –per prudència– es podria anomenar vagament com la realitat de les nostres més íntimes circumstàncies. Drury, naturalment, no diria tant. Potser perquè això seria concloure públicament quelcom massa semblant a allò que suposadament pensen aquells que ella tant critica.

Jf

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s